Ja, je leest het goed, samen met je besties video’s kijken via Facebook wordt een ding. Het social platform rolt namelijk een nieuwe feature uit die het mogelijk maakt dat je binnen groepen SAMEN naar video’s kunt kijken. Zelf heb ik een aantal Facebookgroepen, waaronder eentje met mijn tennisvriendinnen. In die groep delen we foto’s, maken we polls aan als datumprikker voor befaamde “gamenights” en delen we nieuwtjes om zo op de hoogte te blijven van wat iedereen doet (we zien elkaar namelijk veel te weinig). Nu zie ik ons niet snel een Video party organiseren en tóch vind ik de nieuwe feature super interessant!

En dit is waarom.

Veel bedrijven en merken hebben na het gewijzigde algoritme van Facebook hun heil gezocht in Facebook Groups. In groepen kunnen bedrijven werkelijk in gesprek gaan met hun fans en creëren ze een community van waardevolle relaties. Door met groepen te werken omzeilen zij het lage organische bereik en kunnen zij toch zichtbaar blijven bij hun doelgroep. Video party’s bieden nieuwe kansen voor bedrijven die actief zijn in Facebookgroepen. Stel je bijvoorbeeld eens voor dat je een nieuw product wilt lanceren, dan kun je de respons op je product al (voordat het op de markt is) testen middels de nieuwe feature. Upload een productvideo en vraag je community naar hun mening, waardevolle feedback gegarandeerd!

Ook voor het delen van kennis, hobby’s, bijzondere momenten en tips & tricks biedt Video party een uitkomst. De mogelijkheden en toepassingen van de feature zijn eindeloos! Heb jij nu een Facebookgroep en wil je sparren over de mogelijkheden die het voor jou kan bieden? Neem even contact op, ik denk graag met je mee.

Greetzzz, 

Bente