Welkom Vero!

Het zal je vast niet ontgaan zijn, de afgelopen weken kon je overal lezen over nieuwkomer Vero. Maar wat is het precies? En moet je als bedrijf met Vero aan de slag? In deze nieuwe Tuesday Buzz beantwoord ik graag al je brandende vragen over Vero.

True Social

De app lijkt sterk op Instagram maar is in de basis heel verschillend. Het concept dat achter Vero hangt is: een authentiek social media platform. Fake news en advertenties zijn uit den boze op Vero. Het moet het sociale weer terugbrengen in ‘social media’. Vero, wat Italiaans is voor ‘waarheid’, wil aan zijn inkomsten komen door te gaan werken met betaalde abonnementen. Je gaat dus voor je social account betalen!

Direct Sales

Vero is bedrijven niet vergeten en is bezig een plek voor businesses te creëren, namelijk door in-app koopmogelijkheden. Iets waar we bij andere platformen erg lang op hebben moeten wachten. Het blijft wel een uitdaging voor bedrijven, om gebruikers naar hun shop te lokken zonder adverteermogelijkheden. Je zult dus een fanbase moeten opbouwen door sterke content, maar goed, what else is new?

Er lijken, tot nu toe, nog weinig bedrijven actief te zijn op Vero. Een groot nadeel van Vero is dat je geen statistieken kunt inzien. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om de resultaten van je post te zien of de gemiddelde leeftijd van je volgers te bekijken. Cijfers die je gemakkelijk terug kunt vinden op je Facebook en Insta. Ondanks de direct sales optie lijkt Vero niet het platform om nieuwe klanten te bereiken.

Gaat Vero aansluiten in het rijtje van Ello en Peach of wordt het de app die Facebook en Instagram het veld laat ruimen? De timing van Vero is in ieder geval perfect. Geen advertenties en een feed die wordt geregeerd door een algoritme, de dingen waar de doorsnee social media gebruiker nogal over klaagt. De vraag blijft echter of de app genoeg meerwaarde biedt én natuurlijk of gebruikers hiervoor willen betalen.

Het zijn overigens niet allemaal ‘in de gloria’ verhalen over de nieuwkomer, zo las ik onlangs deze blog. Aan jou de keuze, Vero het proberen waard of niet?

Greetzzz,

Yazz