Al generaties lang maken wetenschappers zich druk over de impact van technologie op het doen en laten van de mens. De laatste jaren is de invloed van technologie op onze dagelijkse handelingen alleen maar toegenomen. Men checkt dagelijks Facebook, twittert er op los en daarnaast moeten we onze volgers op Instagram ook nog eens up to date houden. Dit heeft uiteraard gevolgen.
Na de komst van de radio, televisie en het meest nadrukkelijk aanwezig: de smartphone, is ons leven drastisch veranderd. We leven in een ‘snelle’ wereld. Daarmee bedoel ik dat we weinig tijd over hebben en alles snel moeten consumeren. We hebben geen tijd meer om rustig een artikel van vier A4’tjes te lezen, en al helemaal niet als dezelfde informatie ook in een video van twintig seconden te zien is.

Omdat er zoveel informatie op ons afkomt, moeten we dus een hoop consumeren. Dit alles in een veel te klein tijdsbestek zorgt ervoor dat er een bepaalde vorm van tijdsdruk opkomt. We moeten dusdanig goed plannen om alles te verwerken en dat is tegenwoordig niet tot nauwelijks meer mogelijk. Keuzes moeten maken in welke informatie we willen consumeren, is erg lastig, en ook zeker stressvol.

Bovenop de stress die je al ervaart door alle informatie die er op je afkomt, vormt zich tegenwoordig een nieuwe vorm van stress: social media stress.

Het inzetten van social media is op dit moment één van de snelste manieren om met je doelgroep in contact te komen. Dit is natuurlijk erg waardevol voor bedrijven. Om de kracht van social media optimaal te benutten, moet je voorzien in de behoeftes van je doelgroep. Dit vraagt om de juiste aanpak, maar veel ondernemers hebben niet de vaardigheden of de tijd om social media op de juiste manier in te zetten. Wat volgt is een hoop getreuzel, slechte keuzes en STRESS. Onnodig, want het is te voorkomen.

Ik merk dat ik via een aantal simpele stappen makkelijk stressvrij gebruik kan maken van social media. Deze stappen deel ik dan ook graag met jullie :-).

Stap 1: Pak je telefoon/laptop/tablet

Stap 2: Surf naar www.b-social.nl/contact/

Stap 3: Neem contact op via de gewenste manier

Stap 4: Laat B-social al je social media gerelateerde zorgen uit handen nemen

Stap 5: Pak een lekker drankje en een goed boek

Stap 6: Geniet en enjoy the weekend!

Greetzzz,

Boris