Het gebeurt wel eens dat je een haarscherpe foto upload op Facebook, maar dat ‘ie dan toch niet scherp is. Dat komt waarschijnlijk doordat je niet de voorkeur afmetingen gebruikt die Facebook aanbeveelt. Met deze cheat sheet is dat verleden tijd! Hello, sharp pictures!

Profiel foto

Voor een haarscherpe profielfoto upload je je foto 320 x 320 pixels. Op je overzichtspagina wordt je foto op 160 x 160 pixels weergegeven en als je er op klikt op het volledige formaat. Heb je een foto groter dan 320 x 320 pixels? Dan verkleint Facebook als nog de foto en loop je dus nog kans op een onscherpe profielfoto. Wil je iets fanciers? Dan kun je je eigen  video van maximaal 7 seconden maken of uploaden om als profielvideo te gebruiken, hoe dat lees je hier.

Omslagfoto

De afmetingen die je hiervoor moet hanteren verschillen voor desktop en mobiel. Je omslagfoto moet 851 x 315 pixels zijn voor het optimale resultaat. Omdat je smartphonescherm kleiner is, wordt je omslagfoto uitgesneden naar 640 x 360 pixels. Zorg er dus voor dat er geen belangrijke info aan de randen van je omslag staat.

Over ons

Hiervoor upload je een foto van 1200 x 628 pixels. De thumbnail die je op de overzichtspagina ziet is 254 x 133 pixels groot.

Tijdlijn foto

Voor het beste resultaat upload je je foto’s met een afmeting van 1200 x 628 pixels.

Video

Je video moet minimaal 600 pixels breed zijn en een verhouding van 4:3 hebben voor de beste weergave. Een andere verhouding kan natuurlijk ook, maar dan heb je wel de kans dat er zwarte balken verschijnen als je op de video klikt. En deze aanbeveling geldt voor tijdlijnvideo’s. Facebook Stories worden natuurlijk het liefst verticaal gefilmd.

Gedeelde link

Net als bij een foto is de aanbevolen maat voor de foto bij een gedeelde link 1200 x 628 pixels.

Evenement omslag

De afmeting hiervoor is 1920 x 1080 pixels, dat is een 16:9 ratio.

Zo, dat waren de belangrijkste afmetingen op een rij. Heb je nu nog het probleem dat je foto’s onscherp zijn? Dan kan het zijn dat de afbeelding te groot is. Probeer je afbeelding rond de 100 kb te houden. Een handig tooltje daarvoor is TinyPNG!

Greetzzz,

Yazz