Misschien heb je al gezien dat ik onlangs zelf eens vóór de camera stond. Volgeladen met decorstukken, outfits, make-up en een variatie aan planten en bloemen stond ik ‘s ochtends voor de deur van de locatie waar het zou moeten gebeuren. Helaas kwam het die dag met bakken uit de lucht en was de temperatuur rond het vriespunt, niet de meest ideale weersomstandigheden voor een ‘lichte’ fotoshoot dus. Maar gelukkig voor mij was daar straks op de foto’s niets van te zien, ik had namelijk een toplocatie gevonden!

Heb jij ook een (zakelijke) fotoshoot in het verschiet, denk dan aan de volgende zaken:

  1. Kies een locatie die bij je past

Klinkt natuurlijk hartstikke logisch maar toch kan het hier soms mis gaan. Kies als uitgangspunt een plek waar jij je prettig voelt en niet wat ‘in de mode’ is. Ga bijvoorbeeld niet in een industrieel pakhuis staan wanneer je eigenlijk echt dol bent op kleur (natuur). Ben je vaak op het strand te vinden? Hup, dat is jouw locatie. Ben je juist dol op een minimalistische omgeving? Onderzoek dan de mogelijkheden bij jou in de buurt.

  1. Keep it Simple

Maak het jezelf niet te moeilijk. Onderzoek verschillende locaties bij jou in de buurt en blijf dicht bij jezelf. Jouw ultieme locatie is vaak dichterbij dan je denkt.

  1. Bepaal je doel

Bedenk vooraf waar je je foto’s voor wilt gebruiken welk formaat hier het best bij past. Moeten de foto’s horizontaal of juist verticaal zijn? Zijn de foto’s voor je website of juist voor je socials? Wanneer je een zakelijke shoot doet is het leuk om elementen uit je werk terug te laten komen. Heb je een winkel met bepaalde producten? Breng deze dan ook in beeld. Of werk je vaak achter een laptop? Neem die dan vooral mee!

  1. Raadpleeg je netwerk

Schroom niet om gebruik te maken van je netwerk! Twee weten altijd meer dan één, en met een goed gevuld LinkedIn account heb je een waardevolle bron om informatie uit te putten. De mensen met wie je gelinked bent kennen jou (en je bedrijf) enigszins en kennen vast allerlei plekken in de omgeving waar jij nog niet aan gedacht hebt. Dus hup, pas snel je statusupdate aan en vraag je netwerk om tips.

  1. Bring a friend

Deze tip heeft eigenlijk niet zoveel met de locatie te maken maar is wel erg handig (heb ik zelf ervaren!). Neem voor de shoot iemand mee die jou kan helpen met sjouwen, voor als je spullen op de set nodig hebt. Zo voorkom je dat je zelf met zweetdruppels in je nek en een rood aangelopen hoofd op de foto’s staat. Daarnaast is het superhandig dat je feedback kunt krijgen van iemand die dicht bij je staat, zo krijg je uiteindelijk de meest natuurlijke foto’s. Een goede fotograaf die je op je gemak stelt is ook erg fijn. Woon je in omgeving Brabant? Dan is Amanda van ShineMoments een aanrader!

Succes!

Greetzzz,

Bente